Pinacoteca Agnelli

The Pinacoteca Giovanni e Marella Agnelli is an art gallery in Turin, Italy, opened in 2002 on the top floor of the Lingotto complex and designed by Renzo Piano.

Roles
UI Design

Year
2020

Client
Pinacoteca Agnelli

Pinacoteca-Agnelli-Thumbnail

Goal
Website Redesign

I revamped the website's architecture in collaboration with UX designers, aiming to enhance navigation and infuse the user interface with a modern, dynamic, and engaging feel through a blend of typography and imagery.

Pinacoteca-Agnelli-img-1
Pinacoteca-Agnelli-img-2
Pinacoteca-Agnelli-img-3

The primary 'Opera' pages feature a prominent header showcasing a specific painting or opera. On the 'Attività' pages, there's a distinct header with a dark background, where the image of a featured article seamlessly blends with the header and extends throughout the rest of the page.

Pinacoteca-Agnelli-img-5
Pinacoteca-Agnelli-img-6
Pinacoteca-Agnelli-img-4

Prototype
Using Protopie

I developed various prototypes to demonstrate scroll-based animation effects on the homepage and to assess the overall flow of the entire website.